Hátfájdalom

Hátfájdalom többnyire a hát alsó részén lép fel. Megkülönböztetünk specifikus (egyes kórós elváltoztatások okozta) hátfájdalmat és nem specifikus (megerőltetés által kiváltott) hátfájdalmat.

Okok

A hátfájdalom egy igazi népbetegség, mely sok ember mindennapi tevékenységét megkeseríti, például: szabadidős tevékenység, háztartási-és kerti munka. Mi fárasztja a hátunkat? Izomfeszüléseknél az okok leggyakrabban az egyoldalú terhelésre és a mozgás szegény életmódra vezethetők vissza.   

Kezelés

Ha fáj a hátunk, akkor ösztönösen el kezdjük kímélni, pedig gyakran éppen az ellenkezőjét kellene tennünk: amint a fájdalom jelentkezik, mozgást kellene végeznünk. A kellemes séták és a gyógymasszázsok segítenek a fontos izomcsoportok megerősítésében és a rossz tartás kiegyenesítésében – ágy nyugalomnak itt helye nincs. Annak érdekében, hogy Önt a fájdalom a mozgásban ne korlátozza, alkalmazhatóak gyulladáscsökkentő készítmények, mint amilyen a Flexagil® krém.

Klinikai vizsgálat igazolta, hogy a Flexagil® krém.bizonyítottan hatékony akut hátfájdalom esetén:  A Flexagil® krém akár 95%-kal csökkenti a fájdalom intenzitását 5 napon belül. Fontos: erős vagy krónikus fájdalomnál konzultáljon orvosával!