Ízületi fájdalom

Ízületi fájdalom leggyakrabban a térdízületben és a csípőízületben jelentkezik, felléphet azonban a vállban, a könyökben és a lábujj és ujjízületekben is. 

Okok

A fájdalom érzékelése testünk számára létfontosságú – figyelmeztet  minket a sérülésekre vagy a testünkben lévő gyulladásokra és megerőltetés esetén kímélésre ösztönöz. A legtöbb ízületi fájdalom hátterében - például térdízületnél - a gyulladás áll. A túl erős vagy túl egyoldalú terhelések, a rossz tartás is vezethetnek repedésekhez vagy szakadásokhoz a porcszövetben, ahol gyulladásos gócok alakulhatnak ki. 

Kezelés

Fontos, hogy nagyon erős vagy krónikus fájdalomnál konzultáljon orvosával! Ha nem kezelik a fájdalmat,  akkor kialakul egy speciális, úgynevezett „fájdalom-emlékezet”, melynek hatására csökken a fájdalom érzékenységi küszöbe: A fájdalom állandóvá (krónikussá) válhat.
A Flexagil® enyhíti a fájdalmat – és lehetővé teszi, hogy hagyományos testmozgással és erőfejlesztő gyakorlatokkal ellensúlyozza az ízületi fájdalmat hosszabb távon.

1 Flexagil® krém, többek között ízületi fájdalmak, kezelésére alkalmazható felnőttek és 12 év feletti gyermekek számára.