Tippek sportsérülések esetén

Aki szereti az aktív, mozgással teli hétköznapokat, annak már bizonyára volt dolga kisebb-nagyobb sérülésekkel – a kisebb baleseteket sem lehet mindig elkerülni. Fontos, hogy gyorsan kezdjük a sérülések kezelését, hogy megakadályozzuk a duzzanatok és gyulladások kialakulását. 

Flexagil® gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító krém sportsérüléseknél

Fontos, hogy erős panaszoknál konzultáljon orvosával! Sportsérülésből vagy balesetből eredő akut ficam, zúzódás és rándulás okozta panaszok gyorsan és hatékonyan enyhíthetőek a Flexagil® krémmel. 

A sérült területet ajánlott pihentetni, jegelni, és lehetőség szerint fel kell polcolni.

Pihentetés

Akár háztartási vagy kerti munkából, sportból eredő sérülés éri Önt: Helyezze az érintett testrészt nyugalomba. Erős fájdalom és a mozgékonyság csökkenése egy súlyosabb sérülés egyértelmű figyelmeztető jele.

Enyhítés jéggel

Hűtse a fájdalmas területet. A hideg szűkíti az ereket és csökkenti a duzzanatokat és a vérzést. A hűtésre megfelelhet hideg kendő, jégkocka vagy hideg borogatás.

Nyomó kötés 

A sérült testrészre nyomást kell gyakorolni azért, hogy a duzzanatok és vérzések ne terjedjenek tovább. Az optimális hatás érdekében a hidegborogatást nyomókötéssel kombinálja. Ellenőrizze, hogy a kötés nem lett-e túl szoros, ne alkalmazzon nyomókötést a nyak területén.

Helyezze magasabbra

Ha megoldható, támassza alá, vagy emelje meg és tartsa a sérült testrészt olyan magasságba, hogy a szív vonala felett legyen. Ezáltal csökkenti a sérült területen a vérnyomást, így csökken a duzzanat és az ezzel együtt járó fájdalom.