A fekete nadálytőgyökér hatása

Gyógynövényeknek, mint például, a fekete nadálytőnek, évszázadok óta jelentős szerepe van a fájdalomcsillapításban. És a mai modern orvostudományban is fontos szerepet töltenek be.  

Évszázadok óta alkalmazzák

A fekete nadálytő egy nagyon hatékony és bizonyítottan hatásos gyógynövény az izom-, ízületek és hátfájdalom kezelésére. Éppen botanikai neve a Symphytum officinale L. utal hatására: az jelenti, hogy „együtt növekszik“ vagy „gyógyít“. A fekete nadálytő gyógyító tulajdonságait már évszázadok óta ismerik – a hatóanyagokban gazdag fekete nadálytőgyökerekből pasztát készítenek fájdalomcsökkentésre a csonttörések, ficamok és rándulások kezelésére. 

Magas hatóanyag tartalom a növényi gyökérben 

Ma a nagy hatékonyságú fekete nadálytőgyökér kivonatát sikeresen használják az izom-, ízületi és hátfájdalom kezelésében. A gyógyszer hatóanyagát a fekete nadálytő gyökeréből nyerik, amelyben különösen magas a hatóanyagtartalom.

A diklofenák tartalmú  fájdalomcsillapító krémek hatékony alternatívája. 

Klinikai kutatás igazolja: A Flexagil® krém – a feketenadálytő-gyökér kivonat – bokarándulás esetén hatékony és biztonságos alternatívája az 1%-os diklofenák tartalmú gélnek. A Flexagil® krémben található feketenadálytő kivonat erős és gyors hatását klinikai vizsgálatok igazolták. Így kiegészíti egymást a természetes hagyomány és a modern orvostudomány.